20-Five

4 gangen menu 38,50  p.p
6 gerechten p.p
          ……………………………………………………………

 MEZZE 1     

Geroosterde pita 
met 2 dips en knoflook-olijfolie
Snezhanka
yoghurt / komkommer / verse dille / knoflook

Kyopolou
geroosterde aubergine mezze dip / veel peterselie / geroosterde paprika / knoflook

Patladzhan
geroosterde aubergine / katak / geroosterde paprika / tomaat / walnoot
Avocado
avocado tartaar / geroosterde paprika / olijven / sirene / komkommer / boekweit
Carpaccio 
ossenhaas / kruiden-pesto / kaas / walnoot / sla
Salata Skaridi
little gem / gemarineerde garnalen / avocado / vinaigrette

MEZZE 2

Haloumi
gebakken haloumi kaas / honing / verse munt / limoen
Sirene pane
gepaneerde Bulgaarse fetakaas met vijgenjam
Panagyurski eggs
gebakken BIO eitje / yoghurt / rode paprikaolie / peterselie
Gubi s kashkaval
gebakken champignons / knoflook / gesmolten kaas
Kibbeh
2 pasteitjes van bulgur gevuld met gehakt en ui / munt / yoghurt
Koze sirene
Geitenfeta uit de oven / tomaatjes / oregano / olijfolie
Panirano Pile
gepaneerde kipfilet / yoghurtsaus
Skaridi
gebakken garnalen / verse dille / knoflook – olijfolie 
Shopska salata
tomaat / komkommer / paprika / rode ui / platte peterselie / geraspte sirene / olijven

Zoete aardappelen friet
sirene / yoghurt / bosui / peterselie

MEZZE 3

Pile po Melnishki
gegrilde kipfilet / rookkaas-roomsaus / orzo /champignons
Teleshki hapki 
stukjes gegrilde ossenhaas / groene kruiden-pesto / bosui
Nadenitsa
Bulgaarse rookworst uit de oven / mosterdsaus / pittige aardappeltjes
Buikspek
zoetzuur / Pittige zuurkool
Sirene po Shopski
pannetje uit de oven met gebakken tomaat / uien / sirene / gebakken eitje / paprikaolie / peterselie
Zelenchutsi na skara
gegrilde aubergine en courgette / rucola salade / walnoten
Vegan linzencurry pie
rucola salade / walnoten

NAGERECHTEN

Huisgemaakte taart Maya
mascarpone / baileys / Nutella

Panna cotta
vanille / pistache / aardbaaien compote
Hangop
uitgelekte Griekse yoghurt met honig en walnoten 

IRISH COFFE
Jameson / espresso / brown sugar / cream

FRENCH COFFE
Grand Marnier liqueur / espresso /cream

COFFE 43
Liqueur 43 / espresso / cream

 

 

 


 

 

A LA CARTE MEZZE

Mezze mix 18,00
combinatie van 6 mezze, warm en koud, geroosterd pita, kan ook vegetarisch,

Mezze mix groot 38,00
combinatie van 10 mezze, warm en koud,, geroosterd pita, vegetarisch en vlees

Koude Mezze

Geroosterd pita brood met knoflook-olijfolie en 2 dips 6,50 V+opt

Razyadki 15,00 V opt.
lutenitza, snezhanka, kyopolou, katak, sirene, Bulgaarse worst ,olijven, geroosterd pita

Snezhanka 8,00 V
komkommer, yoghurt, verse dille, knoflook, walnoot en olijfolie, geroosterd brood

Katak 8,00 V
uitgelekte yoghurt, geroosterde paprika, knoflook, sirene

Kyopolu 8,00 V+

geroosterde aubergine, veel peterselie, geroosterde paprika, knoflook, olijfolie

Bob 8,00 V+
bonensalade met ui, knoflook, citroen, en olijfolie

Sarmi 7,00 V+opt.
met rijst gevulde wijnbladeren, munt-yoghurt

Tikvichki 7,00 V+opt
gebakken courgette met dille-knoflook-yoghurt

Domati i sirene 8,00 V
tomaat en sirene salade, platte peterselie, olijfolie

Warme Mezze

Haloumi 7,00 V
gebakken haloumi kaas met honing, limoen en munt

Sirene plakiya 7,00
Bulgaarse feta uit de oven met tomaatjes, olijfolie en kruiden, pita

Gubi s kashkaval 6,50 V+opt
champignons met knoflook en gesmolten kaas

Panagyurski eggs 8,00 V
2 gebakken eitjes in yoghurtsaus, paprikaolie en platte peterselie

Pikantni kartofki 7,00 V+

pittige aardappeltjes, knoflook, dille, citroen
Kibbeh 10,00
bulgur balletjes gevuld met gehakt en ui, munt-yoghurt
Panirano Pile 8,00
malse stukjes gepaneerde kipfilet, yoghurtsaus
Skaridi 9,00
gebakken garnalen met knoflookolie, dille en kruiden

……………………………………………………………………………………………………………………..

  •  
  •  
  •  

Sirene – Bulgaarse fetakaas  
Katak – dip van yoghurt, sirene en knoflook
Lutenitza – dip van tomaat, paprika en aubergine